mandag 16. april 2012


Nasjonalt senter for romrelatert opplæring (NAROM) er et nasjonalt senter/skolelaboratorium for alle utdanningsnivåer innen romrelatert opplæring.
NAROM er samlokalisert med Andøya rakettskytefelt, og ble offisielt åpnet den 20. Oktober 2000 av daværende statsråd Trond Giske, Kirke-, utdannings- og forskningsdepartementet.
NAROM er et nasjonalt senter/skolelaboratorium for alle utdanningsnivå innenfor romrelatert opplæring, og opplæringaktivitetene gjennomføres i nært samspill med de romrelaterte forskningsaktivitetene ved Norges eneste operative romsenter; Andøya Rakettskytefelt.
NAROM har så langt initiert, utviklet og gjennomført en rekke undervisnings-aktiviteter, seminarer og konferanser innen romteknologi, romfysikk, atmosfære og miljø. I tillegg har NAROM utviklet og driver flere romrelaterte og nettbaserte læringsressurser.
Hvert år deltar mer enn 1000 elever, studenter, lærere og andre i NAROM’s aktiviteter. NAROM er således en viktig nasjonal aktør i det arbeidet Utdannings- og forskningsdepartementet har igangsatt for å styrke rekrutteringen til MNT-fagene (matematikk, naturfag og teknologi).




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar